Skip to main content

Lofoten 2024

Följ med oss till Lofoten 2024

En fantastisk resa till en av världens vackraste platser. Där fjordar möter hav, och öarna med sin unika natur breder ut sig.

Lofoten är en ögrupp norr om Polcirkeln i Nordnorge. På vår deluxeresa med buss har vi hela tre nätter på Lofoten så att du får gott om tid att uppleva det fantastiska landskapet

Hela resan är planerad med små turer och besök utmed vägen och några eftermiddagar som är till förfogande för egna upptåg. Vi har en reseledare med under hela resan för att allt ska gå smidigt och givetvis för att hjälpa er att få den bästa möjliga upplevelsen.

Observera att dagsprogramet kan ändras! Tidtabellen för färjan mellan Bodö - Moskenes är ej klar.

Hotell och besöksmål 2024

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Lofoten är en ögrupp norr om Polcirkeln i Nordnorge. På vår deluxeresa med buss har vi hela tre nätter på Lofoten så att du får gott om tid att uppleva det fantastiska landskapet. Vi ser och upplever mycket på både dit- och hemvägen.

 • Dag 1, 29 juni: Småland-Dalarna

  Avresa från Eksjö med buss via Vetlanda – Jönköping till Mora. Vi gör kaffe och lunchstopp på vägen.

  Vi är framme i Mora på eftermiddagen och det är fritt att promenera runt i Mora på egen hand, kanske besöka Zornmuseet.
  Vi checkar in på vårt hotell och äter en gemensam middag på kvällen.

  Småland-Dalarna
 • Dag 2, 30 juni: Mora-Vilhelmina

  Frukost på hotellet. Avresa mot Vilhelmina med stopp för besök på Jamtli museum i Östersund.
  Jamtli består av ett innemuseum med utställningar och ett friluftsmuseum med historiska hus och gårdar. I varje vrå väntar något oväntat – en detalj att häpna över, en uppgift att lösa. Innan du vet ordet av har du lärt dig massor av historia på ett lekfullt sätt.

  Besök på egen hand Vilhelmina kyrkstad.

  Övernattning med middag och frukost på hotell Wilhelmina

  Mora-Vilhelmina
 • Dag 3, 1 juli: Vilhelmina-Bodö

  Efter frukost beger vi oss mot norska gränsen och vårt mål är idag Bodö. Med ett lunchstopp någonstans på vägen kommer vi att vara framme i Bodö sen eftermiddag.

  Stadens största charm är det vackra landskapet, med den vidsträckta himlen och de omgivande fjälltopparna. Vi hinner med lite egna strövtåg i stadens centrum och kan beskåda den uppseendeväckande gatukonsten som finns här.

  Övernattning med middag och frukost på Thon Hotel Nordlys

  Vilhelmina-Bodö
 • Dag 4, 2 juli: Bodö – Svolvaer

  Tidig morgon (frukostpåse) beger vi oss med buss mot hamnen där vi ska resa med färja Bodö – Moskenes som avgår kl. 07.00 (båtresa ca 4 timmar)
  Under den cirka 3,5 timma långa överfarten får vi uppleva en del av Norges vackra natur med höga berg och vackra fjordar. Skönheten på denna plats är helt enkelt häpnadsväckande!

  Långt ovanför polcirkeln sträcker Lofotenöarna ut sig i Norska havets artrika vatten. Den som är ute efter oförglömliga naturupplevelser lär inte bli besviken! Väl iland i Moskenes åker vi vidare genom det fantastiska landskapet till Borg där vi besöker "Lofotr Vikingamuseum" Lofotens koppling till vikingarna är stark och levande. På "Lofotr Vikingmuseum" kliver du rakt in i de norska vikingarnas vardag och här finns spännande saker både att se och göra. Vi börjar med att se en film och därefter får vi en guidad rundtur på museet.

  Inträde och sopplunch ingår i utflykten.

  Vi bor på Thon Hotel Svolvaer 3 nätter inkl. frukost och middag.

  Bodö – Svolvaer
 • Dag 5, 3 juli: Svolvaer

  När vi ätit frukost gör vi en rundtur på Lofoten. Vi besöker Henningsvaer, en liten fiskeby med drygt 400 invånare som bara haft vägförbindelse med övriga öar i knappt 20 år.

  Lofoten jobbar på att bli en så kallad hållbar destination. Certifieringen Hållbar destination ges till orter som kan visa att de arbetar systematiskt på att minska turistindustrins negativa effekter.


  Middag på hotellet på kvällen.

  Svolvaer
 • Dag 6, 4 juli: Svolvaer

  Idag är lediga för att upptäcka Lofoten på egen hand. Vi kan hjälpta till att boka olika utflykter, exempel, fiske, valsafari, båtutflykt eller vandring i grupp eller på egen hand.

  Middag på hotellet

  Svolvaer
 • Dag 7, 5 juli: Svolvaer – Kiruna

  Efter frukost är det dags att lämna Lofoten och åka vidare mot Kiruna. Om vädergudarna är med oss ska denna vägsträcka vara sagolikt vacker. Vi passerar Narvik och Riksgränsen. Färden går vidare förbi Abisko och vi anländer till Kiruna sen eftermiddag. Vi besöker Ice hotellet i Jukkasjärvi innan vi checkar in på vårt hotell Scandic Kiruna. Middag på hotellet.

  Svolvaer – Kiruna
 • Dag 8, 6 juli: Kiruna - Lycksele

  Efter frukost kör vi en rundtur i Kiruna innan vi åker vidare mot Jokkmokk, här gör vi ett lunchstopp och får ta del av den samiska kulturen. Jokkmokk räknas som porten till den Lappländska fjällvärlden.

  Vi reser vidare mot Storuman längs Inlandsvägen och passerar Arvidsjaur.

  Middag på Hotell Lappland i Lycksele

  Kiruna - Lycksele
 • Dag 9, 7 juli: Lycksele - Klövsjö

  Frukost på Hotell Lappland. Vi drar vidare söderut och passerar Dorotea, där gör vi ett stopp för lunch, resan går vidare till Klövsjö och vi checkar in på Hotel & Konferens Klövsjöfjäll, här kan man njuta av en promenad i omgivningarna eller besöka hotellets Spa anläggning (kostnad för entré) eller ett besök på gymmet.

  Middag på kvällen.

  Lycksele - Klövsjö
 • Dag 10, 8 juli: Klövsjö - Småland

  Efter frukost kör vi mot Småland igen. Idag har vi inget särskilt program inbokat men vi kommer att stanna till för både lunch och eftermiddagskaffe innan vi når hemorten framåt kvällen.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Vetlanda Vetlanda Resebyrå Fabriksgatan 1 06:00
Ekenässjön Parkering Hedda Gretas 06:10
Eksjö Resecentrum 06:30
Nässjö Södra torget 06:50
Forserum Stationen 07:10
Jönköping Gamla Bussgodset 07:30
Huskvarna Nya Biblioteket 07:45
Tranås Resecentrum 08:00

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Mora Parken
Hotellet är beläget i markplan och med närhet till rogivande och vacker natur alldeles runt hörnet. Du bor dessutom nära sällskapsrum och frukostmatsal där det dukas upp en riktigt god frukost med all...

Övernattning dag 2 - 3

Hotel Wilhelmina
Hotell Wilhelmina har 64 rum och en magnifik utsikt över Volgsjöns glittrande vatten samt Blaikfjället. Läs mer om hotell Wilhelmina...

Övernattning dag 3 - 4

Thon Hotel Nordlys
Thon Hotel Nordlys ligger precis vid småbåtshamnen och vågbrytaren i Bodø. Hotellet har fin utsikt över både Lofotveggen och Hurtigruten, som passerar alldeles utanför hotellet...

Övernattning dag 4 - 7

Thon Hotel Svolvaer
Thon hotell i Svolvær har stora, bekväma rum med utsikt, restaurang, bar, en stor och modern konferenssal, gym, fiskerianläggning och tillgång till en bastu ute på flytbryggan rakt framför hotellet. H...

Övernattning dag 7 - 8

Scandic Kiruna
Mitt i nya Kiruna, intill stadshuset, tornar en av Kirunas mest spännande byggnader upp sig. Med inspiration från Kebnekaise och Lapporten är Scandic Kiruna stadens nya självklara vardagsrum. Här möte...

Övernattning dag 8 - 9

Hotell Lappland
Välkommen till det nya och spännande Hotell Lappland i Lycksele, en plats där vi har skapat en oas för lugn och ro. Beläget i det vackra Lappland, har vi tänkt på allt för att du ska kunna njuta av en...

Övernattning dag 9 - 10

Hotel & Konferens Klövsjöfjäll
Hotell Klövsjöfjäll är beläget i de vackra Jämtlandsfjällen. Hotellet erbjuder boende i toppmoderna hotellrum och fina lägenheter. Hotellet har även en restaurang som serverar lokalt producerade råvar...