Skip to main content

Bratislava och Wien 6 dagar

Följ med oss till Slovakiens huvudstad Bratislava! 

27 september till 2 oktober 2024

Upplev det förtrollande Bratislava, juvelen i Slovakien, och njut även av en dag i Wien!
Denna 6-dagarsresa tar dig med till en fascinerande stad med rik historia och kulturell blandning. Bratislava, även kallad lilla Prag, är känd inte bara för sin goda och billiga öl. Utforska Gamla stan med sina kullerstensgator och upplev historiska byggnader och imponerade statyer. Gå i den tysk-romerska kejserinnans Maria Teresas fotspår och upptäck staden där hon kröntes till drottning över Ungern, Kroatien och Böhmen.
Vi gör en båtresa med katamaran till Wien och där får vi uppleva de mest kända och historiska platserna till fots med svensktalande guide.
Välkommen med på resan!
Fritextsökning

Dagsprogram

 • Följ med oss till Slovakiens huvudstad Bratislava!
  27 september till 2 oktober 2024. Vi besöker även Wien på denna 6-dagarsresa.

  Vi flyger med direktflyg Landvetter-Wien t/r och har sedan transfer till Bratislava som även kallas lilla Prag; inte bara för sin billiga öl. Gamla stan är en labyrint av gränder och pastellfärgade byggnader. Den skiljs från resten av den kommunistinspirerande arkitekturen av murar med anor från 1200-talet.

 • Dag 1, 27 september: Småland - Wien - Bratislava

  Vi reser från Småland på morgonen med buss till Göteborg / Landvetter.
  Vårt flyg med Austrian Airlines till Wien avgår kl. 14.50 och vi landar i Wien kl. 16.40.
  På flygplatsen i Wien möts vi av vår buss och svensktalande guide som tar oss till Bratislava och vårt hotell Park Inn by Radison. Detta förstklassiga hotell är charmigt, vänligt med en trevlig atmosfär. Hotellet ligger i det historiska hjärtat i Bratislava och erbjuder en vacker utsikt över floden Donau och Bratislava Castle.
  Middag på restaurang Miestansky pivovar.

  Småland - Wien - Bratislava
 • Dag 2, 28 september: Stadsrundtur i Bratislava

  Efter frukost möter vi vår svensktalande guide som ska ta oss med på en cirka tre timmar lång vandring.
  Vi besöker bl.a. Hviezdoslavovo-torget, operahuset, Redutabyggnaden, gamla rådhuset, Franciscan square, Primates Palace, Michaels gate och St Martins katedral. Sant Martins katedral är en gammal ungersk kröningskyrka där många österrikiska kejsare kröntes till ungerska kungar.

  De som önskar kan göra ett besök inne i Primacialny Palace och St Martin.

  Lunch på egen hand. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg.

  Vi samlas i hotellets reception på kvällen för gemensam middag på ölkrogen Venturska Klubovna.

  Stadsrundtur i Bratislava
 • Dag 3, 29 september: Kryssning Bratislava - Wien

  Frukost på hotellet innan vi tar en promenad till båten, cirka 5 minuter från hotellet. Båten från Brativslava avgår kl. 10.30 och vi måste vara på plats senast 30 minuter innan avgång. Sedan njuter vi av en båttur till Wien där vi är framme kl. 12. Vi kryssar med en katamaran och under färden får vi en fin utsikt över både Bratislava och Wien.

  Framme i Wien möter vi vår svensktalande guide. Vi besöker bl.a Hundertwasserhaus, Karlsplatz med Sezession, Karlskirche, Musikverein, Naschmarkt. Det blir en promenad i Gamla Stan med Hofburgområdet/Spanska Ridskolan, Kärtnerstrasse, Graben, Stephansdom, Bermuda-Triangeln nära Schwedenplatz och mycket annat.

  Lunch på egen hand och egen tid i Wien innan vi kryssar tillbaka till Bratislava igen kl. 16.30-17.30. Middag på restaurang Rooftop by Regal.

  Kryssning Bratislava - Wien
 • Dag 4, 30 september: Utflykter på egen hand

  Frukost på hotellet.
  Idag är det en ledig dag men den som vill kan boka någon av de utflykter som vi erbjuder eller kanske göra stan och shoppa eller besöka något café.

  På kvällen åter vi middag på Slovak Folklor Show, ca två timmar. Slovakisk folklore är mycket färgstarkt och är definitivt ett måste när man besöker Slovakien. Vanligtvis måste man resa långt till små byar för att ta en titt på denna kultur, men på den här resan får du ta del av folklore under en föreställning i Bratislava. Showen inkluderar tre musiker som spelar slovakisk folkmusik och ett dansande par klädda i traditionella folklorekläder. Slovakisk traditionell mat kommer att serveras under showen.

  Utflykter på egen hand
 • Dag 5, 1 oktober: Utflykt Bratislava - Slottet i Devin

  Frukost på hotellet.
  Vår svensktalande guide möter oss på hotellet och vi tar oss med buss till vårt första stopp på slottet i Devin. Borgen är Slovakiens nationalkulturminne från tiden för Stormähriska riket. Nedanför borgen flyter de två floderna Dunaj (Donau) och Morava samman. Här får vi uppleva fantastisk utsikt över landskapet.

  Vi tar oss vidare mot vingården Vina z Mlyna. Här bjuds vi på en välkomstdrink innan vi får en rundtur i den ursprungliga kvarnen från 1600-talet.

  Vinprovning med guide, vi får prova minst sju olika viner med skyddad ursprungsbeteckning från traditionella regionala druvsorter som odlas i de egna vingårdarna. Lokala ostar och korvar, bakverk och vatten för provsmakning.

  Efter provningen får vi lunch i bruket:
  - stekt anka, hemlagade potatisplättar, vitkål
  - hemlagad strudel som efterrätt
  - drycker: fatvin, vatten, lemonad, kaffe eller te.

  Vi åker tillbaka med vår buss till Bratislava igen.
  Middag på kvällen

  Utflykt Bratislava - Slottet i Devin
 • Dag 6, 2 oktober: Bratislava - Wien - Göteborg

  Frukost på hotellet.
  Utcheckning
  Kl. 12.30 avresa från hotellet, transfer till flygplatsen i Wien
  Kl. 15.45 avresa med OS 325 till Göteborg / Landvetter, ankomst kl. 17.40.

  Vår buss och chaufför från JoRo Buss väntar på oss vid ankomsten till Landvetter och tar oss tillbaka till Småland igen.

  Bratislava - Wien - Göteborg

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Nässjö Stortorget 07:30
Jönköping Eurostop 08:00

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
27/9FleraHotel Park Inn BratislavaMer än 816 995:-BokaMer information

Hotell

Hotel Park Inn Bratislava
Park Inn by Radison är ett förstaklassigt hotell med vänlig autmosfär. Hotellet ligger i det historiska hjärtat i Bratislava. med vacker utsikt över floden Donau och Bratislava Castle. Det finns 265 m...