Skip to main content

Polska slott i Masurien

8-14 maj 2022

Följ med oss till Masurien , ett naturskönt och kuperat skogslandskap med mer än 2000 sjöar i nordöstra Polen! Sjöarna är förbundna med vackra och rogivande kanaler. Området har tillhört Preussen och blev efter Potsdamkonferensen 1945 en del av Polen.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1, 8 maj

  Vi avreser under eftermiddagen mot Karlskrona och Stena Lines nattfärja till Gdynia som avgår kl. 21.00. När ci checkat in installerar vi oss i våra hytter innan middagsbuffén som vi avnjuter när vi glider ut genom Karlskronas skärgård.

 • Dag 2, 9 maj

  Efter en god frukost ombord på båten reser vi mot den gamla staden Olsztyn som ligger i nordöstra Polen. Staden är pittoreskt belägen på höjderna vid floden Lyna. Vi får här en eftermiddag på egen hand. Många sevärdheter finns såsom den gotiska katedralen, planetariet, det astronomiska observatoriet och Gamla Stan med ett torg från 1400-talet. Övernattning med middag på Hotel Warminski.

 • Dag 3, 10 maj

  Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell. Vi åker till den lilla staden Ryn. Här kommer vi att bo 3 nätter med halvpension på 1500-talsslottet Zamek Ryn, som är vackert beläget mellan 2 sjöar. Fri tid att på egen hand upptäcka staden. Gemensam middag på hotellet.

 • Dag 4, 11 maj

  Idag gör vi en utflykt till Ketzryn. Djupt inne i skogen ligger ”varglyan” där Hitler hade sitt militära högkvarter på östfronten. Vi får här en guidad tur på engelska. Komplexet bestod av 80 bunkrar och hus som byggdes 1940–42. Hitlers bunker hade egen järnväg och flygplats. Mitt i området fanns en kasern för soldater, bio, kantin mm. Bunkrarna var maskerade och väl skyddade i skogen. 1945, strax innan tyskarna lämnade den här trakten, sprängde de nästan alla bunkrar i luften. Idag är det bara ruiner som återstår av högkvarteret.

 • Dag 5, 12 maj

  Idag gör vi en utflykt till den trivsamma orten Mikolajki som ligger i hjärtat av det masuriska sjödistriktet. Orten är en populär semester- och vattensportort. Vi åker en båttur på sjön Sniardwy. Under turen, som varar 1,5 timme, omges vi av ett naturskönt landskap med skogsklädda kullar. Lunch på egen hand i Mikolajki och fri eftermiddag. Vi är tillbaka i god tid till middagen på kvällen.

 • Dag 6, 13 maj

  Efter frukost och utcheckning från vårt hotell beger vi oss till den medeltida borgen Malbork. Här får vi guidning på svenska. Riddarborgen är den största fästningen som byggdes under medeltiden i Europa. Fästningen grundades 1274 av den tyska orden och det tog 230 år att bygga klart den stora borgen som består av tre slott och försvarsanläggningar, omgivna av ringmurar och vackert belägna vid floden Nogat. Anläggningen finns med på Unescos världsarvslista. Vi äter en 3-rätters lunch här.
  Vi åker därefter mot Gdansk, en av de största och äldsta städerna i Polen. Gdansk var med sitt läge vid Östersjön en central hamnstad under Hansa- och medeltiden. Vi blir guidade bland många vackra och storslagna byggnader.

  Kl. 19.30 avgår färjan från Gdynia mot Karlskrona.
  Vi får middag/ kvällsbuffé ombord.

 • Dag 7, 14 maj

  Ombord får vi frukost och sedan är det dags att kliva av båten och bege oss hemåt. Vid lunchtid är vi åter i Småland efter en upplevelserik resa!

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Eksjö Eksjö station 13:00
Vetlanda Vetlanda station hpl L 13:30
Korsberga Korsberga ICA affären 13:50
Norrhult Q8 macken 14:00

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
8/5FleraZamek RynMer än 813 385:-BokaMer information

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Stena Line Polen
Stig ombord och lämna vardagen bakom dig. Här är det enkelt att koppla av. Alltid Bordershop ombord.

Övernattning dag 2 - 3

Warminski Hotel & Spa
Warmiński Hotel & Conference ligger 500 meter från Olsztyns centrum. Här erbjuds rum med kabel-TV, eget badrum och höghastighets-WiFi.

Övernattning dag 3 - 7

Zamek Ryn
Det 4-stjärniga Hotel Zamek Ryn ligger i ett germanskt slott i Ryn. Här finns en pool som ligger i slottets gotiska valv samt ett spa med bastu och ett gym till vilket gäster har gratis tillgång. De e...

Övernattning dag 7 - 8

Stena Line Polen
Stig ombord och lämna vardagen bakom dig. Här är det enkelt att koppla av. Alltid Bordershop ombord.