Skip to main content

Lofoten Deluxe

Följ med oss till Lofoten 2023

Vi börjar ta emot bokningar först i november 2022. Preliminärboka redan nu på telefon 0383-191 50.

Efter årets succéresa planerar vi för en uppföljare 2023. En fantastisk resa till en av världens vackraste platser. Där fjordar möter hav, och öarna med sin unika natur breder ut sig.

Lofoten är en ögrupp norr om Polcirkeln i Nordnorge. På vår deluxeresa med buss har vi hela tre nätter på Lofoten så att du får gott om tid att uppleva det fantastiska landskapet

Hela resan är planerad med små turer och besök utmed vägen och några eftermiddagar som är till förfogande för egna upptåg. Vi har en reseledare med under hela resan för att allt ska gå smidigt och givetvis för att hjälpa er att få den bästa möjliga upplevelsen.

Läs vårt program för resan som gick 2022 och ring oss gärna om du vill boka eller har frågor, telefon 0383-191 50.

Datum för resan 2023: 29 juli till 7 augusti 2023

PREL. HOTELL OCH BESÖKSMÅL 2023

 •  
Fritextsökning

Dagsprogram

 • Lofoten är en ögrupp norr om Polcirkeln i Nordnorge. På vår deluxeresa med buss har vi hela tre nätter på Lofoten så att du får gott om tid att uppleva det fantastiska landskapet. Vi ser och upplever mycket på både dit- och hemvägen.

 • Dag 1, 30 juni: Småland-Dalarna

  Avresa från Eksjö med buss via Vetlanda – Jönköping till Mora.

  Dalarna – mitt hjärta av Sverige. Här runt Siljan har fler orter vuxit fram såsom Leksand, Mora Rättvik och Orsa med anslutning till den lika speciella Orsasjön.

  Övernattning och middag och frukost på hotell Mora Parken.

 • Dag 2, 1 juli: Falun-Vilhelmina

  Frukost på hotellet. Avresa mot Vilhelmina med stopp för besök på Jamtli museum i Östersund.
  Jamtli består av ett innemuseum med utställningar och ett friluftsmuseum med historiska hus och gårdar. I varje vrå väntar något oväntat – en detalj att häpna över, en uppgift att lösa. Innan du vet ordet av har du lärt dig massor av historia på ett lekfullt sätt.

  Besök på egen hand Vilhelmina kyrkstad.

  Övernattning med middag och frukost på hotell Wilhelmina

  Falun-Vilhelmina
 • Dag 3, 2 juli: Vilhelmina-Bodö

  Efter frukost beger vi oss mot norska gränsen och vårt mål är idag Bodö. Med ett lunchstopp någonstans på vägen kommer vi att vara framme i Bodö sen eftermiddag.

  Stadens största charm är det vackra landskapet, med den vidsträckta himlen och de omgivande fjälltopparna. Vi hinner med lite egna strövtåg i stadens centrum och kan beskåda den uppseendeväckande gatukonsten som finns här.
  Övernattning med middag och frukost på Scandic Havet.

  Vilhelmina-Bodö
 • Dag 4, 3 juli: Bodö – Svolvaer

  Tidig morgon (frukostpåse) beger vi oss med buss mot hamnen där vi ska resa med färja Bodö – Moskenes som avgår kl. 07.00 (båtresa ca 4 timmar)
  Under den cirka 3,5 timma långa överfarten får vi uppleva en del av Norges vackra natur med höga berg och vackra fjordar. Skönheten på denna plats är helt enkelt häpnadsväckande!

  Långt ovanför polcirkeln sträcker Lofotenöarna ut sig i Norska havets artrika vatten. Den som är ute efter oförglömliga naturupplevelser lär inte bli besviken! Väl iland i Moskenes åker vi vidare genom det fantastiska landskapet till den lilla orten Å. Lunchstopp på vägen.

  Lofoten jobbar på att bli en så kallad hållbar destination. Certifieringen Hållbar destination ges till orter som kan visa att de arbetar systematiskt på att minska turistindustrins negativa effekter.

  Vi bor på Thon Hotel Svolvaer 3 nätter inkl. frukost och middag.

 • Dag 5, 4 juli: Svolvaer

  När vi ätit frukost åker vi till orten Borg där vi besöker Lofotens Vikingamuseum. Under resan njuter vi av den storslagna naturen.

  Lofotens koppling till vikingarna är stark och levande. På ”Lofotr Vikingmuseum” kliver du rakt in i de norska vikingarnas vardag och här finns spännande saker att både se och göra. Vi börjar med att se en film och därefter får vi en guidad rundtur på museet.

  Inträde och en sopplunch ingår i utflykten.
  Middag på hotellet på kvällen.

  Svolvaer
 • Dag 6, 5 juli: Svolvaer

  Efter frukost kör vi en halvdagstur till Henningsvaer, en liten fiskeby med drygt 400 invånare som bara har haft vägförbindelse med övriga öar i knappt tjugo år. Den här dagen har vi en lokalguide med oss och får extra mycket information och chans att ställa frågor.

  I Henningsvaer kan man strosa runt på egen hand och äta lunch. Vi återvänder till Svolvaer mitt på dagen. Eftermiddagen fri, middag på hotellet.

 • Dag 7, 6 juli: Svolvaer – Kiruna

  Efter frukost är det dags att lämna Lofoten och åka vidare mot Kiruna. Om vädergudarna är med oss ska denna vägsträcka vara sagolikt vacker. Vi passerar Narvik och Riksgränsen. Färden går vidare förbi Abisko och vi anländer till Kiruna sen eftermiddag. I Kiruna kör vi en kort rundtur med bussen innan vi checkar in på vårt hotell Scandic Kiruna. Middag på hotellet.

  Svolvaer – Kiruna
 • Dag 8, 7 juli: Kiruna - Umeå

  Efter frukost besöker vi ICEHOTEL i Jukkasjärvi där vi gör ett kort stopp för att beskåda detta unika hotell. Färden går sedan vidare mot Umeå. Vi stannar någonstans på vägen för att äta lunch.
  Vi anländer sen eftermiddag till Umeå och vårt hotell Comfort Hotel Winn. Middag på hotellet.

  Kiruna - Umeå
 • Dag 9, 8 juli: Umeå – Järvsö – Gävle

  Höga kusten är ett av Sveriges mest populära besöksmål. Här hittar man mängder av friluftsäventyr och härliga matupplevelser. Just nu är Höga kusten även på god väg att ansluta sig till i skaran av Sveriges främsta matdestinationer. Höga kusten är ett av Sveriges mest unika områden. Kombinationen av kustnära berg, djupa skogar och en aktiv skärgård är så speciell att UNESCO utsett Höga kusten till ett världsarv.

  Vi gör ett stopp i Järvsö – Steningegården och den som vill kan besöka Lill-Babs museum. Vi är framme sen eftermiddag/kväll i Gävle, Scandic hotell, middag på hotellet.

  Umeå – Järvsö – Gävle
 • Dag 10, 9 juli: Gävle - Småland

  Efter frukost kör vi mot Småland igen. Idag har vi inget särskilt program inbokat men vi kommer att stanna till för både lunch och eftermiddagskaffe innan vi åter når hemorten igen framåt kvällen.