Skip to main content

Island med Blå Lagunen

Följ med oss till Island 22-26 maj 2024

Vi inleder resan med ett besök till Blå Lagunen och fortsätter nästa dag med utflykten Den Gyllene cirkeln. Vi åker till några av de mest kända historiska platserna på Island och får uppleva naturfenomen som man bara finner på Island.

Hela reseprogrammet är fyllt med upplevelser och även en ledig dag då man kan boka egna utflykter.

Vi bor på Hotel Centerhotel Plaza*** mitt i centrala Reykjavik

Pris / person i dubbelrum 17 800:-  Enkelrumstillägg 4 200:-

Bussanslutning från Småland 1 500:- t/r

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Följ med oss till Island 22-26 maj 2024!

  Vi inleder resan med ett besök till Blå Lagunen och fortsätter nästa dag med utflykten Den Gyllene cirkeln. Då åker vi till några av de mest kända historiska platserna och de naturfenomen Island har att erbjuda. Hela reseprogrammet är fyllt med upplevelser och även en ledig dag då man kan boka egna utflykter.

 • Dag 1, 22 maj: Vi reser till Island

  Avresa från Småland – Kastrup och flyget till Reykjavik avgår kl. 14.10 – 15.25 i Reykjavik. Vi kör direkt till Blå Lagunen, ca 15 minuter ifrån flygplatsen. Blå Lagunen är en av de häftigaste attraktionerna och ett absolut måste när du besöker Island. Ett dopp i det mineralrika vattnet sägs göra underverk för kropp och själ. En bra idé är att packa badkläder i handbagaget och lämna era stora resväskor i bussen under tiden ni badar. Handduk lånar ni på plats. Efter badet äter vi middag på Lava Restaurant Blå Lagunen. Incheckning på Centerhotel Plaza***. Hotellet ligger på Ingólfstorg i hjärtat av gamla stan.

  Vi reser till Island
 • Dag 2, 23 maj: Den Gyllene cirkeln (8 timmar)

  På denna populära utflykt kommer vi att besöka några av de mest kända historiska platserna och de naturfenomen Island har att erbjuda, t.ex. nationalparken Thingvellir, platsen där Islands Althingi grundades år 930 FK. Där får vi också se den spricka som skiljer den europeiska kontinentalsockeln från den nordamerikanska. Därifrån åker vi till Islands vackraste vattenfall, ”Gullfoss”, vidare till det välkända geotermiska Geysir-området med sina varma källor och Islands mest aktiva gejser ” Strokkur”. Lunch.

  Middag på egen hand

  Den Gyllene cirkeln (8 timmar)
 • Dag 3, 24 maj: Ledig dag

  Ledig dag. Den som vill kan boka en utflykt på egen hand t.ex. valsafari, rida Islandshäst eller vandra och klättra på glaciären (ca 10 timmar). Ni kan även göra ett besök på det fina konserthuset ”Harpa” som ligger nära vårt hotell, där kan man njuta av en kopp kaffe samt den fina arkitekturen. Middag på egen hand.

  Ledig dag
 • Dag 4, 25 maj: Sydkusten och mäktiga vattenfallet Skógafoss

  Upplev den vackra sydkusten med dess charmiga bostadsområden, svarta lavastränder, mäktiga vattenfall, kraftfulla vulkaner och majestätiska glaciärer. Utflyktens första stopp är Seljalandsfoss vattenfall där man har chansen att gå bakom det mäktiga forsande vattnet. Vi beger oss därefter vidare för en fascinerande promenad längs de svarta stränderna kring Reynisfjara. På stranden reser sig märkliga klippformationer och bergspelare rakt upp ur marken. Blicka ut över havet och Reynisdrangar klippor och pelare som sticker upp ur vattnet. Dessa klippor är enligt legenden troll som förstenats när solen fick syn på dem efter en sen fisketur.

  På vägen tillbaka till Reykjavik stannar vi vid det mäktiga vattenfallet Skógafoss. Om vi har tur med vädret så kan vi även få syn på några av Islands mest kända vulkaner, Hekla och Eyjafjallajökull. Vi kan också få se Vestmannaöarna som reser sig upp hur havet bara ett par kilometer från kusten.

  Gemensam middag på Fish Company på kvällen.

  Sydkusten och mäktiga vattenfallet Skógafoss
 • Dag 5, 26 maj: Hemresa

  Avfärd från hotellet ca kl. 05.00 till flygplatsen i Keflavik. Flyget avgår kl. 07.45. Vi landar på Kastrup ca 13.00. Bussen väntar på oss och tar oss hem till Småland igen.

Hotell

Övernattning dag 1 - 5

Centerhotel Plaza
Centerhotell Plaza ligger på Ingólfstorg i hjärtat av gamla stan. De moderna rummen har trägolv, minibar och satellit-TV. Vissa rum har även en sittgrupp och en platt-TV. Gästerna kan läsa sin e-post...