1. Startsida

 2. /
 3. Inför resan
 4. /
 5. Reseförsäkring

Reseförsäkring

Vi samarbetar med Gouda Reseförsäkring som är en del av Gjensidige. Deras försäkringar gäller även vid pandemier.

Gouda erbjuder både avbeställningsskydd och reseförsäkring med ett heltäckande reseskydd eller ett komplement till hemförsäkringen.

Om avbeställningsförsäkringen

Med Goudas avbeställningsförsäkring kan du få dina pengar tillbaka om något oförutsett händer som hindrar dig från att resa. Förutom själva resan med flyg och hotell försäkrar du också andra resekostnader som transfer, evenemang, specifika aktiviteter och liknande.

 • Ingen självrisk.
 • Försäkringen kostar 7 % av resans pris.

Exempel på orsaker som avbeställningsskyddet omfattar:

 • Om du eller andra i resesällskapet drabbas av akut sjukdom eller olycksfall.
 • Om någon nära anhörig blir akut sjuk eller drabbas av olycksfall.
 • Om du skulle insjukna i covid-19 innan avresa.
 • Oväntad uppsägning på din tillsvidareanställning.

Om Komplement till hemförsäkringen

Goudas ”Komplement till hemförsäkring” är utformad för att fylla luckorna i din hemförsäkrings reseskydd. Den ersätter självrisken i din hemförsäkring alternativt vårdkostnader som understiger 2000 kronor. Du betalar ingen självrisk.

Det går att utöka komplementförsäkringen med Semestergaranti för ytterligare trygghet som ersättning för förlorade resdagar och ersättning om du blir satt i karantän.

Alla villkor finns på Goudas hemsida när du klickar på beställningslänkarna ovan.

OBS! Kontrollera gärna att din hemförsäkring inte har undantag för pandemier/epidemier eller undantag generellt för Covid-19. Om det finns undantag för pandemier, epidemier och Covid-19 behöver du köpa Reseförsäkring (heltäckande) där Gouda blir din primära försäkringsgivare.

Priset på försäkringen räknas ut direkt på deras hemsida (innan du beställer) när du fyllt i resmål,  typ av försäkring, resedatum och födelsedatum.

Om Reseförsäkring (heltäckande)

Alternativet Reseförsäkring väljer du om du saknar hemförsäkring eller om din hemförsäkrings reseskydd saknar omfattning för pandemier, epidemier eller händelser som är kopplade till Covid-19. Goudas reseförsäkring gäller för Covid-19 och omfattar vårdkostnader vid akut sjukdom om du skulle bli sjuk under resan.

Exempel på vad som ingår:

 • Vårdkostnader till nödvändiga och skäliga kostnader; det innebär att det inte finns ett maxtak för sjukvården.
 • Hemtransport om du blir allvarligt sjuk på resan.
 • Missad hemresa på grund av sjukdom.

Det går att utöka Reseförsäkringen med Semestergaranti för ytterligare trygghet som ersättning för förlorade resdagar och ersättning om du blir satt i karantän.

Alla villkor finns på Goudas hemsida när du klickar på beställningslänkarna ovan.

Priset på försäkringen räknas ut direkt på deras hemsida (innan du beställer) när du fyllt i resmål, typ av försäkring, resedatum och födelsedatum.

Reseforsäkring