Ring oss för personlig service på telefon 0383–191 50.

Vårt kontor är öppet vardagar kl. 8.00-17.30

Östra Amerika

Det blir en resa till hösten 2020, men programmet är inte helt klart ännu. Programmet för 2019 års resa såg ut så här:


2–15 maj 2019

En ny hyperintressant rundresa till Amerika efter fjolårets succéresa då vi besökte Amerikas västkust. Nu är det dags för den östra halvan. Ett omväxlande program med storstäder och småorter, natur och kultur, historia och nutidskunskap.

Vi börjar med New York där vi har ett omfattande program med de flesta sevärdheterna. På väg till Washington DC besöker vi Amishfolkets områden där man fortfarande lever som på 1700-talet. I Washington DC väntar historiska monument, politiska institutioner och vackra parker.              

Nästa stopp är söderns huvudstad New Orleans. Härlig atmosfär, charmiga kvarter och jazz och dixie för alla musikintresserade. Härifrån gör vi en bussresa norrut med stopp i bland annat Natchez.

I Memphis besöker vi Elvis Graceland, ser BB Kings Beale Street, passerar Sun Studios och Lorraine Motel där Martin Luther King mördades.

Resan avslutas med många svenskrelaterade sevärdheter. Vi besöker Rockford och en av svenskemigrationens viktigaste platser, Bishop Hill. Chicago var den stora inkörsporten för vidare emigration, men idag är det annat som lockar. Med på resan är förstås vår kunniga svenska färdledare från Swanson's, Kristina Thelander.

 

Öppettider

Måndag–fredag 8.00−17.30
Avtalade besök även på andra tider.

Brogårdsgatan 16 C, Vetlanda • Gratis parkering

Telefon: 0383-191 50

E-post: bqtravel@vetlandaresebyra.se

 

Vetlanda Resebyrå

Box 38
574 21 Vetlanda

Org.nr. 556479-4070

Medlem i Svenska Resebyråföreningen

Resevillkor

JoRo Travel Support Svenska Resebyråföreningen