Skip to main content

Färöarna

Följ med oss till Färöarna 2023

Upplev orörd natur med dramatiska klippor, majestätiska berg och färgglada byar! Färöarna består av 18 öar åtskilda av smala sund eller fjordar. Färöarna ligger halvvägs mellan Shetlandsöarna, Island och Norge. Detta spännande hörn av världen är ett hem för många sällsynta fåglar medan fåren i olika färger vandrar fritt på kullarna. Den traditionella färöiska kulturen och historien finns runt omkring dig medan den helt unika och fängslande omgivningen får dig att glömma tid och rum. 

Färöarna har en befolkning på 49 820 invånare. Fiske är och har i många decennier varit huvudnäringen. Färöiska är det officiella språket och danska är det andra officiella språket. Valuta = danska kronan. Den största ön är Streymoy (375,5 kvadratkilometer) med huvudstaden Torshavn. 

Välkommen med på resan!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1, 17 maj: Småland-Färöarna

  Tidig morgon startar resan med anslutningsbuss från Småland mot Köpenhamn. Vi flyger med SAS från Kastrup direkt till Färöarnas flygplats i Vagar. Där möter vår buss och skandinavisktalande guide oss och vi kör mot huvudstaden Torshavn. Några fotostopp längs vägen innan vi når vårt hotell Hafnia, ett trestjärnigt hotell med bra läge i centrum. Middag på restaurang

 • Dag 2, 18 maj: Sightseeing-ön Suduroy

  Frukost på hotellet. Buss och guide hämtar oss på hotellet och kör till båthamnen. Två timmars färjeresa från Torshavn hittar du denna fantastiska ö. Suderö är ungefär hälften så stor som Streymoy och har en befolkning på 4 683 invånare (2022). Största staden är Vagúr med 1 370 invånare. Suderoy är Färöarnas sydligaste ö och förmodligen den mest unika också. Invånarna i Suduroy är kända för att vara mer lättsamma än resten av Färöarna samt för att ha en mycket distinkt dialekt. Det som skiljer Suduroy från resten av Färöarna är den lättillgängliga naturen. Mycket varierat landskap och enkelt att ta sig till platser med den mest fantastiska naturen du kan se på hela Färöarna. ca kl. 19.30

 • Dag 3, 19 maj: Sightseeing-Torshavn-Kirkjubör tour

  Frukost på hotellet. Huvudstaden Torshavn - en av världens minsta huvudstäder. Sightseeingtur i gamla stan i Torshavn och Tinganes. När vi kliver in i gamla stan kommer vi att uppleva en helt annan del av Torshavn. Vi möter många små passager, trappor och små klippor mellan de gamla husen med de berömda grästaken. Torshavn är en av Europas bäst bevarade gamla städer, från år 1600, eftersom staden aldrig har ödelagts av bränder som de flesta andra europeiska städer. Vi fortsätter till Kirkjuböur med en befolkning på 76 personer och en av de äldsta byarna på Färöarna. Byn har haft en dominerande kulturell status på öarna såväl som i Nordatlanten. Eftermiddagen fri för egna strövtåg och shopping, lunch och middag på egen hand.

 • Dag 4, 20 maj: Streymoy-Eysturoy

  Frukost på hotellet. Upphämtning med buss och guide. Idag ska vi besöka Nordöarna: Streymoy, Eysturoy och Bordoy. Vi åker via Kollafjordur och passerar den gamla NATO-stationen som idag är Färöarnas fängelse. Vi kommer också att åka förbi den gamla valfångststationen "vid Áir"- en av endast tre i världen som fortfarande finns att se. Sedan går färden vidare till Tjörnuvik och på vägen dit passerar vi Färöarnas högsta vattenfall Fossá. Vi fortsätter till Eidi och vidare till Gjógv, där vi ser Färöarnas högsta berg Slättartindur (882 m). Från toppen har du världens längsta utsikt enligt Guiness Worl of Record, eftersom du kan se Vatnajökull 540 kilometer bort. Ni kommer att passera två raukarstrax utanför Eysturoys norra kust. Höjdpunkten på denna tur är den fantastiska idylliska byn Gjógv. Byn Gjóg med sina enbart 35 invånare är formodligen den mest fantastiska på Färöarna. Lunchen serveras i Gjáargardur. Middag på kvällen.

 • Dag 5, 21 maj

  Frukost på hotellet

Karta